сряда, 3 октомври 2012 г.

БАНАНОВИ КУРАБИЙКИ



продукти:

3 с.л.кисело млеко;
3 с.л.захар;
3 с.л. маково семе;
1/2 пак.бакпулвер;
1/2 каф.ч.олио;
1 бр.яйце;
2 пак.ванилии;
брашно;


1-2 бр.банани;
захар за овалване;

Погасяваме бакпулвера в киселото млеко.Прибавяме захарта,ванилийките,маковото семе,яйцето и олиото.Постепенно прибавяме брашно до получаването на средно твърдо тесто.
Слагаме покритото с фолио тесто в хладилник за половин час.
Банана нарязваме на кръгчета.
От тестото оформяме топченца с големината на малък орех.С ръце леко разстиламе топченце тесто ,върху него слагаме оваляно в захар кръгче банан и покриваме с второ топченце тесто.Залепяме краищата на тестото и потапяме едната страна на курабийката в захар.
Нареждаме ги в тава,покрита с хартия.
Печем в предварително загрята фурна на 170С.
Много вкусни и богати на бананов аромат курабийки станаха!

2 коментара:

  1. Чудесни са, Миленка!
    Моите много ще ги харесат, стига да намеря време да ги спретна.

    Усмихнат ден :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване