ЛЯТНА КОЗУНАЧЕНА ТОРТА

Не веднъж съм споделяла,че не обичам да разхищавам и обичам да "рециклирам"в кухнята:)така между другото са се получавали не един и два шедьовра.Скоро мина Великден и като всяка българка от страх за недостиг създадох много излишък:))))))Та цялото това въведение е с цел да отворя нова рубрика "Следпразнично вкусно".

продукти за блата:
козунак;

продукти за крема:

500 гр.заквасена сметана;
500гр.кисело млеко;
2 бр.желатин;
2/3 ч.ч.захар;
150 гр.кокосови стърготини;
500 гр.ягоди;

Покриваме дъното на тортената форма с филийки козунак.Върху него разпределяме измитите и почистени ягодки .
Накисваме желатина в студена вода.Разтваряме го на водна баня и го прибавяме го на тънка струйка към сместа от сметана,кисело млеко,половината от кокоса и захарта.
Покриваме козунака и плодовете с млечния крем.Поръсваме с останалия кокос и прибираме за два часа в хладилник.

Коментари

  1. Идеално рециклиране- бързо, вкусно и красиво! Хубави празници, Миленка!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар