четвъртък, 9 май 2013 г.

САЛАТА С ПЕЧЕН ПАТЛАДЖАН


продукти:

2-3 бр.патладжан;
1-2 стръка пресен чесън;

за студената марината:

20-30мл.олио;
1 ч.л.сух копър(или пресен);

за топлата марината:

1 каф.ч.вода;
1/2 каф.ч.ябълков оцет;
1/4 каф.ч.олио;
5 с.л.захар;
1/2 с.л.сол;

Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана.Заливаме го за половин час с подсолена вода,за да му извлечем горчилката.
Объркваме зеленчука с олиото и копъра и забравяме за него приблизително за час.
През това време в малка тенджерка слагаме продуктите за топлата марината и включваме котлона.Марината е готова когато захарта и солта се стопят.Опитайте и ако прецените може да добавите още сол или захар:)))
Изпичаме парченцата зеленчук на сух тиган и от тигана веднага пускаме парченцата в марината.Оставяме за 5-10мин.и подреждаме в поднос.Поръсваме с наситнен пресен чесън.
Да Ви е сладко!

7 коментара:

  1. Много вкусно изглежда, Миленка! Правя нещо подобно, но с пържен патладжан и по-различна марината. Твоята идея много ми харесва и съм сигурна, че е голяма вкусотия! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасна салата е тази,Кате...,а и вместо патладжан стават и тиквички:)))Прегръдки!

      Изтриване
  2. Патладжан ми дай на мен :) ..такъв вкусен като твоя ,Миленка !
    Много апетитна рецепта !
    Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се на думите ти ,Ив:))))Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  3. Миленче, рано откри сезона на патладжаните, но пък с перфектно и обичано предложение! Хубав петък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами имам още козунаци и курабии,ама тръгнах вече със салатите:))Прекрасен ден и за теб ,Иг:)!

      Изтриване
  4. Много обичам патладжани и със сигурност ще се възползвам от предложението ти, Миленка!
    Тук съм обаче да ти честитя празника :)
    Честит рожден ден!
    Да си здрава, много щастлива и обичана жена, майка и съпруга!

    ОтговорИзтриване