понеделник, 3 юни 2013 г.

ПАНАКОТА С ПРЕСНИ И СУШЕНИ ПЛОДОВЕ


продукти:

500 гр.заквасена сметана;
500 гр.кисело млеко;
1/2 ч.ч.захар;
2 с.л.мед;
2 пак.желатин;
1 банан;
150 гр.ягоди;
6-7 фурми;

Накисваме в студена вода желатина ,след набъбването му го разтапяме на водна баня.
Хубаво объркваме сметаната,киселото млеко,меда и захарта.
Към млечната смес на тънка струйка прибавяме желатина.
В тавичка изсипваме панакотата:)(може и в отделни формички)и разпределяме почистените от костилките фурми;почистените ,измитите -нарязани ягодки и резанчетата банан.
Прибираме за два часа в хладилник.Поднасяме и се наслаждаваме..............:)))))))!

11 коментара:

  1. Оооо с кисело мляко не съм я правила :)...непременно ще опитам ,Миленка !
    Прегръдка за споделената рецепта :* ! Лека вечер !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прегръщам те и аз,Ив:)))Опитай и този вариант на панакотата ще ти хареса,сигурна съм!

      Изтриване
  2. Ооо много вкусно звучи :), ще се пробва.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да споделиш,Дианче!Лек ден и прегръдки:)!

      Изтриване
  3. Обичам панакота, Миленче и този твой вариант ще опитам с удоволствие. Много вкусно звучи! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,че намина,Елти!Прекрасен ден:))))

      Изтриване
  4. Много апетитна е станала!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотен десерт,млечен и свеж с тези плодчета,чуден е,Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Друго си е лятото...........Прегръдки,Роси:))))))

      Изтриване
  6. Миленка, чудесна е панакотата! Плодове, свежест, аромат.. истинска наслада! Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване