КЮФТЕТА ОТ ЛЕЩА С ТОПЕНО СИРЕНЕ


продукти:

300 гр.леща;
2 бр.големи моркови;
1 гл.кромид;
2 бр.средни картофа;
2 бр.яйца;
100 гр.топено сирене;
магданоз;
сол;
черен пипер;
олио;

брашно+галета за овалване;

В подсолена вода сваряваме лещата и почистените моркови,картофи и глава кромид.Отцеждаме сварените зеленчуци.Оставяме ги да поизстинат и намачкваме с ръце или ръчна преса картофите и лещата.Прибавяме нарязаната глава кромид лук,яйцата и подправяме с черния пипер и със сол(ако е необходимо).Омесваме добре и към своеобразната кайма включваме и морковите,нарязани на дребни зарчета ,парченцата топено сирене и наситнения ароматен магданоз.
Оформяме кюфтенца,овалваме ги в сместа от брашно и галета и ги подреждаме в тавичка,която предварително сме застлали с хартия.
Поливаме ги с олио и печем на 170С до готовност.

Коментари

  1. Не съм опитвала никога, но предполагам, че ще е адски вкусно. И като любител на лещата, все ще се възползвам от идеята. Благодаря, Миленче, и хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз, Миленка не знам за кой път ще се повторя, но рецептите ти са страшно интересни и много оригинални! Поздрави и за това предложение! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка, от боб кюфтенца съм опитвала, после и правила, но от леща не съм още. С топеното сиренце вярвам са неустоимо вкусни!

    ОтговорИзтриване
  4. Много обичам леща, но никога не съм правила. Тъкмо повод да пробвам :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар