събота, 22 февруари 2014 г.

ПИЛАФ С ПИЛЕ И БУЛГУР


продукти:

2 бр.пилешки бутчета;
1 ч.ч.едрозърнест булгур;
2 бр.морков;
1 гл.кромид;
3 белени домата;
30-40 мл.олио(зехтин);
сол;
черен пипер;

В подсолена вода свяряваме бутчетата и ги накъсваме.
В олиото запържваме лука,доматите и морковите,нарязани на дребни парченца.
Прибавяме булгура,а след 3-4 мин.сипваме и късчетата месо.Посоляваме и зюаливаме с 2 1/2 ч.ч. от пилешкия бульон.
Оставяме да къкри на тих огън до пълна готовност.
Прекрасно ястие което поднасяме с поръска от прясно смлян пипер и ситно нарязан магданоз.


1 коментар:

  1. Апетитно съчетание! Лесно и засищащо ястие!
    Успешна седмица, Миленче!

    ОтговорИзтриване