неделя, 10 август 2014 г.

ПИЛЕШКА ЯХНИЯ С МЕД И СТАФИДИ



продукти:

1 кг,кромид лук;
1 кг.пилешко филе;
3 бр.големи моркови;
150 мл.доматен сок;
100 гр.стафиди;
1 гл.чесън;
1 с.л.мед;
1 с.л.червен пипер;
2 с.л."Вегета";
3-4 бахарчета;
1 с.л.ронена чубрица;
1 с.л.сух джоджен;
олио;
сол;

Нарязваме лука на едри полумесеци,морковите на 2-3 и ги изсипваме в глинения съд.Прибавяме необелените скилидки чесън,стафидите и пилекото,което сме нарязали (или не нарязали)на удобни порции.Поръсваме с подправките и меда.Поливаме с доматения сок и същото количество вода.Поливаме с малко олио,похлупваме и включваме котлона на средна температура.
Готвим до готовност,ястието трябва да остане на мазнинка....Приказно пилешко ястие,което аз гарнирах със задушен бял ориз,тъй като липсваше хляба:) на трапезата.




8 коментара:

  1. Леле, Миленче, от вчера не съм гледала какво ново-вехто в интернет! :( Едва сега влязох да погледна и.... твоята яхния направо ме изуми! И през ум не ми е минало да готвя подобно нещо, обаче съм очарована - и от рецептата, и пот поднасянето, и от снимките! Поздравления за страхотното предложение!
    Усмихната и успешна седмица ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ъъъ... това съм аз с другия ми ("сериозния") профил в Гугъл. :) Поздрави!

      Изтриване
  2. Миленка, вчера и аз правих подобна яхнийка! Твоята изглежда чудесно и много по- различна от това, което аз направих, но следващия път, ще пробвам с твоите съставки! Пожелавам ти усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Много интригуващо предложение :)

    ОтговорИзтриване
  4. Миленка, точно нещо такова ми се хапва напоследък. Имам и стафиди, ще го спретна за вечеря тези дни! Благодаря ти за чудесната идея!

    ОтговорИзтриване
  5. Ех, Миленче, Миленче...През цялата почивка хвърлях по едно око - не се спря да твориш от вкусни по-вкусни и интересни неща!
    Фантастична яхнийка за мен, моите обаче се съмнявам да искат да я опитат, но от това само губят, непременно ще си я спретна някой ден!
    Сега се връщам и назад да погледна вече съществено. Поздрави на Варна.

    ОтговорИзтриване
  6. Миленче, отново прекрасно предложение!
    Опитвала съм пилав със стафиди и много ми хареса.
    Убедена съм, че в тази комбинация в яхния, вкуса е невероятен.:)
    А какви апетитни снимки! Така ми идва да си топна с хлебеца :)
    Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  7. Мммм, следобед е още, а на мен ми се прияде от снимките и описанието. Прекрасно предложение :)

    ОтговорИзтриване