продукти:
1 пак.кори за баница "Фамилия";
2 ч.ч.захар;
1 лимон;
олио;
Правим сироп от захарта,две чаени чаши вода,кората на лимона(обелена с помощта на белачка за зеленчуци) и един резен от лимончето.Оставяме готовия сироп да изстине.
Захващаме се със същинската работа.....
В 100 мл.вода сипваме 3 с.л.олио и с помоща на четка намазваме една кора.Покриваме с втора,която също намазваме с водата.прегъваме на две и напокряме четерите края.Навиване на стегнато руло.
Загряваме олиото,в което ще се пържат сладките.
Всички останали кори се приготвят по гореописания начин.
Рулата се нарязват на парченца с дебелина два пръста и се пържат до златисто.Още топли ги пускаме в сиропа.Изваждаме с решетъчна лъжица и подреждаме в подноса.
Каква вкусотийка само. Ама прати едно колетче, тука нямаме такива кори..:((((...
ОтговорИзтриванеСамо за кафенце е..
Поздрави и прегръдки, Миленче!
Ох, Миленче, толкова изкусителни са твоите гръцки баклавички! Иде ми да с епресегна и от снимките да си хапна! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМале, мале, ето такова не бих отказала ама въобще. Прегръдки, Миленче!
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглеждат тези баклавички. Не съм хапвала никога, но след твоето предложение задължително ще ги опитам.
ОтговорИзтриванеПоздрави и красиви почивни дни!
Ох, че сладка вкусотия... Ще си опитам задължително едничко, Миленче, големи сладури са. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасен ден ти желая!
Хм, за първи път срещам подобно десертче! Много ми хареса идеята, Миленка!
ОтговорИзтриванеМиленче,милост нямаш,все по-изкусителни десерти ми се усмихват тук!Хубави почивни дни с много слънце и усмивки!
ОтговорИзтриванеЛелеее ... пържено или не, като видя сиропиран десерт нямам спиране :) Неустоимо вкусни са!
ОтговорИзтриванеСлънчеви септемврийски дни Миленка!
Йеее, Миленче, скъпа, за какво говорим тук?!?!? Кажи ми, че има и за мен, поне тази мисъл ще ме успокои:))). Вълшебен десерт! Прекрасни почивни дни, мила!
ОтговорИзтриванеМного е вкусно и сладко! Ето такова не бих отказала.
ОтговорИзтриванеМиленка изглежда страхотно!!!
ОтговорИзтриванеМного са вкусни!Прегръдки,Дианче!:)
ИзтриванеМиленче, веднъж правих, но не ми хареса, отвътре корите ми стояха глетави и сурови...не знам аз ли нещо оплесках, корите ли не бяха читави или така си става?
ОтговорИзтриванеАз пък малко ги попрепържих,но пък прекрасни са тези хрупкавелчета:)
ИзтриванеВеси олиото трябва да е силно загрято....
А това за корите също може да е причина,ако са били по-дебели......
стига сте лицемерили.......това е голяп ПЪРЖЕН БОКЛУК за хора на които всичко им е вкусно
ОтговорИзтриване