КУРКУБИНЯ


продукти:

1 пак.кори за баница "Фамилия";
2 ч.ч.захар;
1 лимон;
олио;

Правим сироп от захарта,две чаени чаши вода,кората на лимона(обелена с помощта на белачка за зеленчуци) и един резен от лимончето.Оставяме готовия сироп да изстине.
Захващаме се със същинската работа.....


В 100 мл.вода сипваме 3 с.л.олио и с помоща на четка намазваме една кора.Покриваме с втора,която също намазваме с водата.прегъваме на две и напокряме четерите края.Навиване на стегнато руло.

Загряваме олиото,в което ще се пържат сладките.
Всички останали кори се приготвят по гореописания начин.
Рулата се нарязват на парченца с дебелина два пръста и се пържат до златисто.Още топли ги пускаме в сиропа.Изваждаме с решетъчна лъжица и подреждаме в подноса.





Коментари

  1. Каква вкусотийка само. Ама прати едно колетче, тука нямаме такива кори..:((((...
    Само за кафенце е..
    Поздрави и прегръдки, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, Миленче, толкова изкусителни са твоите гръцки баклавички! Иде ми да с епресегна и от снимките да си хапна! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Мале, мале, ето такова не бих отказала ама въобще. Прегръдки, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно изглеждат тези баклавички. Не съм хапвала никога, но след твоето предложение задължително ще ги опитам.
    Поздрави и красиви почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  5. Ох, че сладка вкусотия... Ще си опитам задължително едничко, Миленче, големи сладури са. :)
    Поздрави и прекрасен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  6. Хм, за първи път срещам подобно десертче! Много ми хареса идеята, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  7. Миленче,милост нямаш,все по-изкусителни десерти ми се усмихват тук!Хубави почивни дни с много слънце и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  8. Лелеее ... пържено или не, като видя сиропиран десерт нямам спиране :) Неустоимо вкусни са!
    Слънчеви септемврийски дни Миленка!

    ОтговорИзтриване
  9. Йеее, Миленче, скъпа, за какво говорим тук?!?!? Кажи ми, че има и за мен, поне тази мисъл ще ме успокои:))). Вълшебен десерт! Прекрасни почивни дни, мила!

    ОтговорИзтриване
  10. Много е вкусно и сладко! Ето такова не бих отказала.

    ОтговорИзтриване
  11. Миленче, веднъж правих, но не ми хареса, отвътре корите ми стояха глетави и сурови...не знам аз ли нещо оплесках, корите ли не бяха читави или така си става?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз пък малко ги попрепържих,но пък прекрасни са тези хрупкавелчета:)
      Веси олиото трябва да е силно загрято....
      А това за корите също може да е причина,ако са били по-дебели......

      Изтриване
  12. стига сте лицемерили.......това е голяп ПЪРЖЕН БОКЛУК за хора на които всичко им е вкусно

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар