събота, 18 октомври 2014 г.

ШАМФЪСТЪК БИСКВИТКИ


продукти;

100 гр.смлян шамфъстък;
2 ч.ч.брашно;
1 ч.ч.пудра захар;
250 гр.краве масло;

пудра захар за поръсване;

В удобен съд размесваме мекото масло с ядките,брашното и пудрата захар.
Прибираме за 20 мин. тестото в хладилника.
Оформяме топчета по-малки от орех и печем бисквитките в предварително загрята фурна на 180С върху хартия.
Вече изстинали поръсваме с пудра захар.




9 коментара:

  1. О, това ще се топи в устата... И като си представя само вкуса от шамфъстъка... Миленче, грабвам си, да знаеш.
    Така и така съм замислила днес да си подаря чайче с бисквитки, твоите ще ми дойдат като прекрасно допълнение. :)
    Поздрави сърдечни!

    П.П. Между другото бащата на любимия е работил няколко месеца в Турция и ми е казвал, че там казват чамфъстък.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре,че е успокои ,Гери,че ти си си похапнала....Успокоих се че и някой друг се е намесил в изяждането им:))))))

      Изтриване
  2. Ефектни и бързи бисквитки. Миленка! А сигурно са и много вкусни!
    Поздравления и за рецептата, и за красивите снимки!

    ОтговорИзтриване
  3. Представям си колко са вкусни...суров ли е шамфъстъка?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасни са бисквитките,Веси,а шамфъстъка е суров,вземам го така ,смлян(не го меля аз:)).

      Изтриване
    2. Чак пък и млян...ти в БГ ли си:)

      Изтриване
  4. Миленка, много интересни бисквитки си приготвила.
    Смятам да ги опитам, в настроение съм тези дни за вкусни експерименти :)
    И цветът им много ме радва.
    От къде купуваш млян шамфъстък, цяла ядка суров съм намирала аз само?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В едно магазинче за турски стоки го открих в пакетчета от 100 гр.,Миме.А бисквитките ще ти харесат и на вкус много не само на цвят:).
      Лека вечер и прекрасен утрешен ден!

      Изтриване