сряда, 15 октомври 2014 г.

ПЪЛНО КЮФТЕ

продукти:(за 2 порции)

150 гр.телешка кайма;
150 гр.кълцана свинска кайма;
1/2 гл.кромид лук;
1/3 ч.л. сумака;
магданоз;
сол;
черен пипер;

2 бр.яйца;
4 парченца бекон(флейка);
2-4 резанчета домат;
2-4 резанчета кашкавал ;
2 с.л.олио;

Омесваме хубаво каймата,настъргания кромид,наситнения магданоз и подправките.
Прибираме в хладилник поне за половин час.

Покриваме дъното на тавичка с хартия за печене.
От каймата оформяме овални(елепса)кюфтенца
Правим леко вдлъбване ,чукваме яйце в така образуването кладенче.Слагаме отгоре кръгче домат.Покриваме с по две резанчета беконче.Поливаме с олиото.
Вече готови и на изключена фурна ги покриваме с кашкавалче.




7 коментара:

  1. E, тази рецепта ще я спретна за неочаквани гости, бързо и лесно .Чудесна на вид , а сигурно и на вкус.
    Поздрави Миленка !

    ОтговорИзтриване
  2. В разрез си е направо богато кюфте :)

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошно ястие,Миленка,много ми харесва!Отдавна не съм правила тези гнезда,аз им заформям и един доматен сос .Благодаря за поредната ценна идея,поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  4. Мда, и това си харесах също - бързо, лесно и вкусно, правя по подобен начин купчинки от кайма, от БГ- мамата бях видяла, но и този вариант е чудесен, Миленче! Получаваш прегръдка след няколкодневното ми отсъствие от тук!

    ОтговорИзтриване
  5. Още една разновидност на тези кюфтета! Богата и вкусна плънка!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Малииииии Миленче окапахсе. Интересна идейка. Браво!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване