събота, 22 ноември 2014 г.

ЗАДУШЕНО СВИНСКО МЕСО С МАНАТАРКА


продукти:

1,300-1,500 кг.свинско месо без кост;
5-6 бр.кисели краставички;
50-60 гр.пушен свински бут;
200 гр.маринована манатарка;
20-30 гр.краве масло;
1 ч.червено вино;
сух риган;
черен пипер;
сол;

брашно;
олио;

Месото нарязваме на парченца и ги поръсваме със сол и брашно.Хубаво ги объркваме така,че брашното да полепне по месцето.
В силно сгорещено олио изпържваме свинското и го местим в глинен(стъклен) съд.
Краставичките нарязваме на четири по дължина и заедно с манатарките и парченцата пушено месце ги прибавяме в гювеча.Овкусяваме със сухия риган,пипера и допълнително солчица.Объркваме.поливаме с винце и малко водичка.Слагаме парченца масълце покриваме съда с капак или фолио и печем за 2 часа на 180С.
Да Ви е сладко!

Аз поднесох с тази гарнитура.



2 коментара:

  1. Страхотна зимна гозбица. Ей сега като свие студа и минаваме на свинско с манатарки. Приказно!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудно ястие с месце и манатарки, любими манатарки!

    ОтговорИзтриване