неделя, 7 декември 2014 г.

ПАНДИШПАНОВО РУЛО С ШИПКОВ МАРМАЛАД И ФЪСТЪЦИ


продукти:

4 бр.яйца;
6 с.л.захар;
7 с.л.(с връх)брашно;
1/2 каф.л.бакпулвер;
2 с.л.ликьор"Амарето";
2 с.л.олио;
щипка сол;

300 гр.шипков мармалад;
50-60 гр.печен белен фъстък(без сол);

течен шоколад за украса;

Белтъците с щипката сол избиваме на сняг.
Жълтъците и захарта разбиваме на пухкав крем.Към него прибавяме бакпулвера,ликьора и брашното.Постепенно приобщаваме белтъчния сняг,размесвайки с шпатула.
Изсипваме в широка,покрита с хартия тава и печем в предварително загрята фурна на 200С.
Готовия блат обръщаме върху кърпа и така както е с хартия навиваме на руло и когато леко поизстине развиваме и махаме хартията.
Намазваме с мармалада и поръсваме с фъстъчените ядки.Навиваме рулото и украсяваме с течния шоколад.
Да Ви е сладко!





10 коментара:

  1. Миленка, това е един десерт от детството ми :)
    Хубава неделя от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е,Дани....Този десерт е от непреходните:)))Чудесна нова седмица:)!

      Изтриване
  2. Да знаеш как обичам такива сладкиши, Миленка! Поръчвам си едно по-голямо парченце от твоя, докато си го приготвя у дома! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се ,че провокирах апетита ти,Валя:)))))Прегръдки!

      Изтриване
  3. Миленче, дали е останало парченце от това уютно предложение... Прекрасен сладкиш!
    Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотное станало!Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Миленче,
    твоето руло ми напомни за детството.Баба ми правеше подобно руло с домашен шипков мармалад.Чудесно се е получило.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))Радвам се,че съм допринесла до хубавия спомен,Ели!И моят мармалад е домашен,правим си почти всяка година.....Поздрави :)

      Изтриване