петък, 9 януари 2015 г.

ПОСТНИ КЮФТЕНЦА С НАХУТ


продукти:

800 гр.нахут-консерва;
1 малка гл.кромид лук;
3 бр.манатарка(пържени-консерва);
1/2 с.л.сол;
1/2 с.л.млян кимион;
3-4 щипки къри;

олио;
галета;

Нахута(отцеден от течността) намачках с ръце,но ако решите спокойно можете да го пасирате в блендер.
Прибавих настъргания кромид,нарязаната на ситно манатарка,кърито и кимиона.Посоляваме и оставяме нахутената смес да отпочине за половин час.
Оформяме с намазнени ръце кюфтенца,които подреждаме в покрита с хартия тавичка.
Отгоре ги поръсваме с галета и печм до порозовяване на 170С.

3 коментара:

  1. Чудесни са сигурно на вкус, Миленка.Изпечени нямат добър външен вид, но нахута е вкусен, особено това съчетание от подправки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичаме нахута. Представям си колко са вкусни, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  3. Да призная, готвила съм само веднъж-два пъти нахут. Интересно ми звучи това предложение, Миленче. Обещаваш ли да е вкусно?:)

    ОтговорИзтриване