вторник, 3 март 2015 г.

МЛЕЧНО ПИЛЕШКО ФИЛЕ

Тази рецепта е нищо повече от една идея за марината,чрез която пилешкото филе става превъзходно.

продукти:
1 кг.пилешко филе(2 пеперуди);

***марината:
3 с.л.кисело млеко;
3 скил.чесън;
3 с.л.олио/зехтин;
1/2 каф.л. мляна морска сол;
1/2 ч.л.къри;
2 стр.пресен кромид лук;


Пилешкото филе нарязваме на пържолки с остър нож.
Чесновите скилидки счукваме и объркваме с наситнения лук и с останалите продукти.В удобен съд размесваме пържолките с маринатата и прибираме за 2-3 часа в хладилник преди да ги пекнем на оребрен тиган или скара.
Прекрасно се чувства човек след като е похапнал от това филенце в едно със свежа салатка:)




5 коментара:

  1. Миленка, вземам си едно филенце...просто не устоях на прелестната гледка :)
    Поздрави и хубав утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. ⋰˚هჱܓ
    Passei para uma visita.
    Ótima receita, leve, saborosa e nutritiva.
    Ótima apresentação do prato.
    Ótima semana!
    ه°·✿

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда страхотно, Миленка! Непременно ще го пробвам!

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусно,Миленка и с тази препечена коричка....

    ОтговорИзтриване
  5. Ооо,пилешкото с кисело мляко се маринова фантастично,без съмнение си бодвам веднага,Миленка,много ми харесва!Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване