сряда, 19 август 2015 г.

НА СЕЛО:СВИНСКО С ПАТЛАДЖАН В Г'ЮВЕЧ



продукти:

2 големи патладжана;
600 гр.свински бут без кост;
1 кг.домати;
5 бр.зелени чушки;
2 гл.кромид лук;
1 бр.тиквичка;
3 скил.чесън;
1 бр.морков;
зелени босилекови листенца;
1ч.л.захар;
1ч.л.червен пипер;
2 дафинови листа;
черен пипер;
кимион;
сол;
олио около 120 мл.;


Патладжаните обелваме на ивици и нарязваме на дебели(1,5 см.)шайби.Посоляваме и оставяме да се отцеди горчивината,а през това време се захващаме с доматения сос.......
Покриваме дъното на тенджерката с олио и запържваме ситно нарязания кромид  и зелена чушка.Добавяме нарязания морков,скилидките чесън и настърганата тиквика заедно с пасираните или рендосани домати.Посоляваме със солта и захарта.Добавяме и останалите подправки(без босилека).Сосът не трябва много да се сгъстява.....Къкри към 15-тина минутки.
Отцедения патладжан измиваме.
В гювеч редим патладжан,къс месо,патладжан.месо.....
Поръсваме с босилековите листа.Заливаме със соса и останалата мазнина.
Похлупваме съда и печем два часа на 170-180С.






1 коментар:

  1. Усещаме каква блажена ваканция караш на село, Миленка!
    Слънце, чист въздух, градина с пресни зеленчуци, домашно месенце...
    Ох, релакс! И вкусни гозби всеки ден!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване