ОРИЗОВА САЛАТА 1


Реших за една седмица малко да се разтоварим и за целта приех идеята менюто ни да се ограничи в салати с основен продукт оризът.
Каква бе моята изненада,а смятам че и Вие ще установите какво многообразие и възможност(успешна)за импровизация е този,толкова любим за нас българите ориз.
В продължение на няколко публикации ще нахвърлям моите вкусни салати.....

продукти:

500 гр.ориз:
1 каф.л морска сол;
2 домата;

дресинг:
2 скил.чесън;
1/2 гл.бял лук;
1/2 ч.л.едрозърнеста горчица;
1 люто чушле;
6-7 бр.натурални маслини(без костилка);
5 стр.копър;
2 с.л.ябълков оцет;
3 с.л.зехтин;

В подсолена вода сваряваме ориза,според указанието на опаковката.
Студения и вече отцеден ориз сипваме в салатната чиния и към него добавяме нарязаните на дребно домати.
Всичко изброено и нужно за дресинга пасираме в блендера и овкусяваме салатата.
Поднасяме и се наслаждаваме на прекрасната салата,достойна и за основно ястие.....



Коментари

  1. Миленка,
    разкошна салата, и аз скоро имах намерение оризова салата да правя.Разкошна е !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусни импровизации, Миленка! Правя ги постоянно у дома с ориз, боб, картофи, нахут, всякакви зеленчуци - абе... изобщо с каквито продукти ми се намират подръка, когато нямам време за сериозно готвене. Най-често ги сервирам на вечеря. :) Но винаги съм смятала, че са твърде обикновени и елементарни и са само за домашна консумация, но няма смисъл да бъдат показвани в блога . Поздравления, че си се решила да ги извадиш "на светло"!
    Прегръщам те, Валя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В кулинарията(дори и в най-елементарния и вариант)няма несериозност,поне така мисля.Всичко е добре балансирано и съобразено иначе в обратния вариант се хаби храната като се хвърля,а това е кощунство,нали така?!
      А относно уж елементарността на импровизацията,може да се спори,защото дори и най-сложната рецепта е плод точно на такъв импулс......Има начинаещи домакини,за които тези простички идеи определено ще помогнат в обогатяването на кулинарните им знания,като разбира се тези идеи не е нужно да се следват дословно.Идеята ми бе тази поредица да е в помощ и на хора,които дори и по здравословни причини трябва да си конструират седмично меню с ориз......

      Изтриване
    2. Вярно на нас не ни минава през ума, че има начинаещи домакини, за които всяка идея е полезна. А относно ориза... никога не сме споменавали, че ние с Ирина обожаваме ориз. Чудя се защо ли никога не сме показвали никакво ястие с ориз... Все търсим да покажем нещо "по-засукано"... Трябва да поправим пропуска си.
      Слънчев ден, Миленка!

      Изтриване

Публикуване на коментар