вторник, 1 септември 2015 г.

ИНДИЙСКА "ХАЛВА"ОТ ТИКВА


продукти:

500-600 гр.тиква;
200-250 гр.захат;
1 ч.л.канела;
1/2 ч.л.ванилия;
30-40 мл.олио;
1 щипка морска сол;

сусам;

В подсолена с морската сол вода сваряваме тиквата до пълната и готовност.
Отцеждаме я от водата и с ръчна преса я намачкваме.
В тенджерка или касерола загряваме олиото и изсипваме тиквеното пюре.Добавяме и захарта заедно с ароматите.Бъркаме около 20-30 мин.докато получим гъсто,ама много гъсто пюре.
Изсипваме в правоъгълна тавичка и заглаждаме.Поръсваме с предварително запечения сусам и прибираме в хладилник до пълното изстиваме.
Поднасяме като при наличност и желание гарнираме с пресни,сезонни плодове.
Може да разпределим халвата в индивидуални съдове!






2 коментара:

  1. Миленка,
    разкошна е, индийските постни рецепти за халви са много добри.Имам такива с различни продукти - моркови, тиква.Индийците предлагат много добра веган - кухня.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно предложение! Такова не бях кусала. Благодаря, Миленче,че го сподели нас.
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване