неделя, 6 септември 2015 г.

ЛИМЕЦ С ПИЛЕ


Прекрасно е "лятото"дори и през Септември:)!
Ние все още отскачаме до плажа и с пълни гърди дишаме от ароматния,летен,солен въздух....
Оставяме на драго сърце  малките песъчинки да ни гъделичкат игриво носовете и отлагаме да разберем ,че неизбежно плодородната и прохладна есен идва с пълни кошници.....
Сега за ястието:за първи път готвя с лимец и определено се обвиних,че съм забавила процеса:)!
Това ,което Ви предлагам е една великолепна производна на ризотото!Опитайте и ще се насладите на прекрасни вкусове......Поздрави и усмивки от мен!


продукти:

1 ч.ч.лимец;
1 ч.ч.накъсано сварено пилешко месо;
1 бр.червена чушка;
2 бр.домати;
1 гл.бял кромид;
1/2 ч.ч.пилешки бульон;
2/3 ч.л.морска сол;
100 мл.олио;
магданоз;
черен или бял пипер;

2-3 яйца;

Във вода,която сме посолили с половината от предвидената сол сваряваме измития лимец.Готовото зърно прецеждаме.
В съд загряваме мазнината и в нея задушаваме зеленчуците,нарязани на кубчета.Посоляваме и добавяме месото и лимеца.Разбъркваме и заливаме с бульона.След 5-10 мин.чукваме 2-3 яйца,които леко разбъркваме(да останат почти цели).Оставяме на тих огън да се приобщи цялата течност на ниска температура.
Преди сервиране поръсваме със смлян пипер и ситно нарязан магданоз!





3 коментара:

  1. Миленка, ще ме накараш да опитам :)
    Опитвала съм лимец, когато правих "житния режим на Дънов" и не ми допадна
    за разлика от житото.
    Но сготвен не съм опитвала.
    Пилето ти изглежда чудесно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,
    правила съм кокошка с жито, но ето - твоята рецепта с лимец ме изкушава да я изпробвам.Чудесно предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Я? ама това изглежда доооста добре? Мерси, че сподели. Ще опитам. И хубава седмица, Миленка!

    ОтговорИзтриване