сряда, 21 октомври 2015 г.

ЗИМНО ПИЛЕ ЛЮТИКА

 продукти:

1 бр.пилешки гърди (пеперуда);
9-10 бр.печени чушки;
2-3 стр.праз лук;
1 дафинов лист;
1 бр.домат;
сол;
зехтин;

В подсолена вода сваряваме пилешките гърди.След като сме установили готовноста ги накъсваме,а бульона прецеждаме(около 250 мл.).
На дъното на тенджерка загряваме зехтин.В горещата мазнина добавяме нарязаните печени чушки.Посоляваме с малко сол и добавяме едро нарязания праз.Прибавяме и ситно нарязания домат заедно с месото и бульона.Пъхваме в съда и дафиновия лист.Оставяме на тих огън ястието да си къкри до като течноста изври и остане на мазнинка.
Ястието е достатъчно прекрасно при самостоятелно сервиране,но аз поднесох със задушен ориз.
Да Ви е сладко!


6 коментара:

  1. Обичам го!
    И не знаех, че има и зимно :)
    Чудесно е, Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))Със зимна перушина е:)))Прегръдки,Дани,а лютиката наистина е прекрасна!

      Изтриване
  2. Миленка, това е чудна лютика! Много е вкусна!
    Поздравления и благодаря за рецептата! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лесно и вкусно ястие е ,Хриси,така че чакам отзиви:)!

      Изтриване
  3. Ммм, нареждам се и аз, чудна гозбица, чудна, Миленче!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Обожавам лютика, а такава зимна не знаех, но ми харесва, Мил:)

    ОтговорИзтриване