събота, 13 февруари 2016 г.

БОНБОНИ НА ИЗОБИЛИЕТО


продукти:

100 гр.черен шоколад;
100 гр.млечен шоколад;
1/2 ч.ч.запечен сусам;
1/2 ч.ч.печени орехови ядки;
1/2 ч.ч.кокосови стърготини;
100 гр.краве масло;
200 мл.течна сметана;
4 с.л.кристална захар;
щипка черен пипер;

бял шоколад за аранжиране;

Сметаната,кристалната захар,кравето масло  и захарта слагаме в удобен съд на сгорещения котлон до като захарта се стопи.Добявяме кокосовите стърготини,сусама и смлените орехови ядки.Оставяме добре разбърканата смес да изстине.
Покриваме дъска за рязане с фолио(алуминиево),а върху него сипваме гореспоменатата смес.Оформяме правоъгълник с дебелина 1 -1,5 см..Заглаждаме и прибираме за 2-3 часа в хладилник.
На водна баня разтапяме половината от количеството млечен и черен шоколад,а след като това се случи добавяме при изключен котлон останалото количество.Подправяме с черния пипер.
Вкусната маса за пълнежа нарязваме на малки квадратчета.Вземаме внимателно с помощта на ножче.Потапяме в шоколада и поставяме върху пергамент.Оставяме на хладно за 3-4 часа.Освежаваме бонбоните с разтопен бял шоколад.



3 коментара:

  1. Много хубави домашни бонбонки, Миленка! Много апетитно изглеждат! Сигурно са и по-вкусни от много купешки“
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Иха, ами това е за мен!:))) Честити днешни празници, Миленка! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка,
    обявявам те за специалист по приготвянето на домашни бонбони.Изненадах се от черния пипер използван в тази рецепта.Интересно и нетрадиционно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване