неделя, 27 март 2016 г.

ДИВЕЧОВИ УЩИПЦИ С ТИКВИЧКИ И ДОМАТЕН СОС

С това ястие успешно ще накарате любимите си хора да се почувстват обичани и обгрижени у дома....С една дума ще им прошепнете "Обичам те!" на кулинарен език :)


продукти:

500 гр.дивечова кайма;
50 гр.кашкавал(краве);
сол;
смлян черен пипер;
смлян кимион;

***доматен сос:
1 бур.белени домати(консерва);
2-3 скил.чесън;
1/2 стр.праз лук;
1 с.л.захар;
1/3 ч.л.едра сол;
1 даф.лист;
3 с.л.зехтин(олио);

Каймата омесваме с подправките и нарязания на дребни кубчета кашкавал.Прибираме на хладно в хладилник за поне 30 мин.

Соса приготвям като в сгорещения зехтин задушавам ситно нарязания праз и скилидки чесън.Добавям пасираните домати и дафиновия лист.Овкусявам със захарта и солта.Оставям на тих огън сосчето да се сгъсти и да остане на мазнинка.

Каймата оформям на ущипци,като просто стискам с шепата и те се оформят между палеца и останалите пръсти.Пека ги на оребрен тиган или скара.
Поднесох с пържени пръчици от тиквички...Да Ви е вкусно!




3 коментара:

  1. Чудесно ястие, Миленка! Вкусно и наистина с него може да покажеш на любимите вкъщи, че са обичани. :) Много ми допадна и начина, по който си сервирала тиквичките. :)
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичаме ущипци, Миленка. Дивеч няма откъде да взема, но ще пробвам с обикновена кайма. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка,
    баща ми е ловец, но май сам си консумира дивечовото месо.И затова това твое ястие много ще му хареса.И не само то, струва ми се ,защото той е и любителят у дома на дреболийки - дробчета, воденички и сърца.Допаднаха ми също и майонезата от маринована скумрия и постните сарми с лапад.
    Много впечатляващи рецепти.Поздрави !

    ОтговорИзтриване