вторник, 9 август 2016 г.

ПИКАНТНИ КУЛИ С КИНОА ,СВИНСКО И ЗЕЛЕНЧУК


продукти:(за 4 -5 порции)

1-2 бр.голям домат;
150 гр.свинско шарено месо(гърди без кост);
1 бр.морков;
1 бр.тиквичка;
1/2 ч.ч.киноа (смес:бяла и червена);
3-4 бр.люти чушлета;
1 гл.кромид лук;
2 скил.чесън;
1 бр.патладжан;
сол;

копър;
сламурено сирене(по желание);


Киноата я сваряваме в подсолена 1 ч.ч. вода.
В 2 с.л. олио запържваме ситно нарязаното месо.След като свинското е готово добавяме лука,моркова и чесъна,ситно нарязани.Допълваме и с разполовените люти чушлета и кубчетата тиквичка(необелена).След като се уверим ,че сме достигнали желаната готовност с необходимата хрупкавост на чушлетата,добавяме и киноата,Объркваме и дърпаме от котлона.
Патладжана нарязваме на по-дебели филийки,които запържваме в олио и отцеждаме върху салфетка.
Сервираме като върху дебела доматена филийка поставяме патладжан,а отгоре богатата киноа смес.Поръсваме със ситно нарязан копър,а при желание никак няма да сгрешите ако натрошите и малко сирене.....
Великолепно ястие!



3 коментара:

  1. Миленка,
    ястието наистина е богато и интересно.И много лесно за приготвяне, а красиво.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Ето още едно интересно предложение за използване на киноа, от което ще се възползвам!
    Хубав ден, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  3. Още не съм пробвала киноа, но рецептата ти изкушава! Поздрави!

    ОтговорИзтриване