петък, 16 септември 2016 г.

ЛЕСЕН ПРАСКОВЕН СЛАДКИШ


продукти:

125 гр.краве масло;
2 бр.яйца
1 бакпулвер;
130 гр.кафява захар;
1 ч.л.течна ванилия;
1-1 1/2 ч.ч. брашно;
щипка сол;

масло за намазване на тавата;
3 с.л.кафява захар за дъното на тавата;
3-4 бр. праскови;

Мекото масло разбиваме със захарта и ванилията.Добавяме двете яйца и постепенно добавяме сместа от брашно,бакпулвер и сол.
Намазваме с масло дъното на тавичка (малка).Поръсваме със захар и подреждаме прасковите,нарязани на резенчета или кубчета.Отгоре им разпределяме тестото.
Печем в предварително загрята фурна на 170-180С.
Поднасяме обърнатия сладкиш едва след като изстине!



2 коментара:

  1. Обичам сладкиши с праскови:)

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,
    и аз правя подобен сладкиш - с праскови, с кайсии, с круши.Става много вкусен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване