сряда, 18 януари 2017 г.

ЯХНИЯ С КЛАДНИЦА


продукти:

1 кг.бял,воднист лук;
300 гр.гъби "Кладница";
1 бр.печена червена чушка;
1 бр.морков;
1/2 ч.ч.нарязана целина(глава и зелена част);
2 с.л.доматена паста;
1 ч.л.захар;
1 даф.лист;
2 щипки ронена чубрица;
сол;
черен пипер;

зехтин/олио;


В загрятата мазнина задушаваме лука,нарязан на полумесеци.Посоляваме и добавяме едро нарязаните(начупени)гъби заедно с дребно нарязаната печена чушка,целина и морков.Похлупваме за 10-15 мин.да се задушават със собствената си вода.Добавяме захарта,чубрицата и дафиновия лист.заливаме с литър-литър и малко вода,в която сме размили доматеното пюре.Оставяме на слаб огън ястието да се сготви...трябва да остане на мазнина.
Да Вие вкусно!



4 коментара:

  1. Чудна яхнийка! Да ви е сладко, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна яхнийка!Само си представям си аромата....Хубава вечер, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  3. Много харесвам тази гъба Миленка 😃 Ще я сготвя и аз като теб на яхнийка, че имам един у дома все иска да си топи хапката в нещо със сосче 😃
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Обожавам кладница, и съм сигурна, че ще ми допадне така, пък и отдавна не съм я приготвяла тази гъбка.

    ОтговорИзтриване