петък, 10 март 2017 г.

ПИЛЕШКИ КЪЛЦАНИ КЮФТЕТА


продукти:(за 8-9 бр.)

3 бр.пилешки пържолки от бут с кожа;
20 см.стрък праз;
2 бр.яйца;
50-60 гр.кашкавал;
3 с.л.брашно;
2 с.л.соев сос;
сол;
смлян черен пипер;

брашно за овалване;

Махаме кожичката от пържолките.Нарязваме я на дребни парченца и ги правим на чипс.
Месото накълцваме с остър нож на ситно.Омесваме с наситнения праз,подправките,яйцата....Добавяме и 3-те лъжици брашно и настъргания кашкавал.
С мазнината от пръжките намазваме хартията с която сме постлали тавата.
Оформяме кюфтенцата и ги овалваме в брашно.
Подреждаме ги в тавата,а с останалата пилешка мазнина намазваме всяко от тях с помощта на четка.
Печем до готовност на 170С.
Аз поднесох тези вкусни кюфтенца с пресна салата и сос(майонеза,кисело мляко,кетчуп,сол и скилидка чесън).




Няма коментари:

Публикуване на коментар