петък, 17 март 2017 г.

КОКОШИ ГРИЗИНИ С ПРОШУТО


продукти:

80 гр.краве масло;
80 гр.прошуто;
80 гр.сирене;
1/3 ч.ч.царевичен грис;
1 ч.ч. и малко бяло брашно
3 с.л.вода (газирана);
1/2 ч.л.сода за хляб;
3 с.л.наситнен магданоз;
1 щипка сол;
2 щипки захар;
1 белтък;
1 ч.л.кимион(зърна);

Пресяваме брашното и го объркваме с царевичния грис,солта,содата и счукания кимион.
Добавяме ситно нарязаните магданоз и прошуто.


Добавяме и натрошеното краве сирене,заедно с яйчения белтък и мекото краве масло.Сипваме и водата.Омесваме меко леко лепнещо тесто.
От него оформяме 23-24 топчета,които оформяме на гризини като леко набрашняваме плота.
Печем в предварително затоплена фурна на 160С.






4 коментара:

  1. Привет, Миленка, изглеждат много апетитно, а и от това което прочетох се правят лесно и бързо, само не ми стана ясно защо "кокоши" :). В началото си помислех, че има кокоше месо или бульон, но пък не е важно името, а вкуса. Ще се пробват!!
    Прегръдка, миличка и прекрасен уикенд!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Заради царевичното брашно,Румка!

      Изтриване
  2. Миленка,
    изглеждат чудесно, а царевичното брашно не уврежда зъбите и е много полезно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Миленче, много добре изглеждат, записвам ги за проба, а на теб ти желая прекрасен уикенд.

    ОтговорИзтриване