понеделник, 3 април 2017 г.

СЕЛСКИ ХЛЯБ С ЦАРЕВИЧЕН ГРИС


продукти:

800 гр.бяло брашно;
1 ч.ч.царевичен грис;
2 пак.суха мая;
1 с.л.сол;
1/2 с.л.захар;
5 с.л.олио;

топла вода;

От брашното оставяме 1 с.л.за поръсване....
Пресяваме брашното със солта.Поръсваме с маята,гриста и захарта.Добавяме и олиото.Сипвайки вода омесваме меко нелепнещо тесто,което с ръце оформяме на дебел фитил,който пак с ръце преплескваме на правоъгълник.Навиваме и поставяме в тавата за печене,която предварително сме постлали с хартия,върху която разпределяме 1 с.л.олио.


Поставяме тестото и поръсваме с лъжицата брашно,оставена за целта.
Вкарваме във фурната,загрята на 50С и изчакваме да удвои размера си.
Печем на 160С до готовност...трябва при почукваме да издава "кухи"звуци :)
Прекрасен хляб,достоен и за крале.....


4 коментара:

  1. Шуплест и с хрупкава коричка 😃 Миленка … изглежда много апетитен 😘
    Ще пробвам и аз 😘
    Поздрави мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Тъкмо се чудя какво да приготвя с останал царевичен грис! Изглежда много добре!
    Успешна седмица, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  3. Леле МИленка, взе ми акъла с този хляб. Изглежда перфектно!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленка,
    много вкусен е хлябът с царевичен грис, даже в по - голямо количество използвам този грис при правене на хляб.Твоят хляб изглежда перфектно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване