събота, 15 юли 2017 г.

СВИНСКИ ДЖОЛАН СЪС ЗЕЛЕНЧУКОВ СОС




продукти:

***зеленчуков сос:

1 кг.домати(много добре узрели);
1-2 патладжана;
2-3 зелени чушки;
3-4 скил.чесън;
1 гл.кромид лук;
2 с.л.захар;
1/2 с.л.сол;
счукан черен пипер;


***месото:

1 кг.свински джолан(без кост);
1 даф.лист;
1/2 гл кромид лук;
2-3 скил.чесън;
сумак;
сол;
олио;

Овкусяваме мерсото с микс от солта и сумака.Слагаме го в глинен съд,в който се сипали 200 мл.вода(може да сипете и бяло вино)и 20-30 мл.олио.пускаме в съда необелените скилидки чесън и дафиновия лист.Печем на 180 С за около 2 часа.
В малко олио запържваме наситнения кромид.Добавяме нарязания на кубчета патладжан,поразбъркваме за около 5 мин. и в съда пускаме и средно нарязаните чушки.Посоляваме със сол и захар.Изсипваме настърганите домати.Подправяме с обелените,цели скилидки чесън и черния пипер.
Готвим на слаб огън до като сосът намали количеството си към 50% и се сгъсти.
Поднасяме с пресен босилек и вкусно свинско,което преди на сервираме сме запекли без капак.



Няма коментари:

Публикуване на коментар