събота, 30 септември 2017 г.

*ВИЕНСКИ ЩРУДЕЛ С ПРАСКОВИ И ФЪСТЪЦИ


продукти:

***тесто

250 гр.бяло брашно;
1 бр.яйце;
5 с.л.олио;
2 щипки сол;
100 мл.студена вода;

***плънка

400-500 гр.праскови;

5 с.л.овесени ядки;
100 гр.фъстъци;
1 с.л.канела;
6 с.л.захар;
1 с.л.брашно;

125 гр.разстопено,краве масло;


От изброените продукти омесваме тесто,което покриваме със стреч или памучна кърпа и оставяме да си почине за половин час.

Прасковите нарязваме на дребно,а маслото разстапяме.

Овесените ядки,фъстъците,захарта,брашното смиламе в чопър.

Разточваме тестото на тънка кора.Поръсваме с масло и 1/2 отсмляната смес.Поставяме в средата прасковите и поръсваме с останалата овесена смес.С помощта на кърпата върху която сме точили навиваме  щрудела.Завиваме краищата и преместваме в тавата за печене.Мажем с масло и печем около 40 мин.в затоплена фурна на 170С.
Когато изстине напудряме със захар и поднасяме с ванилов сос или заквасена сметана.
Да Ви е вкусно!





1 коментар: