неделя, 25 февруари 2018 г.

ЧУРОС С ШОКОЛАДОВ СОС


продукти:

***за чуросите:

500 мл.вода;
3 с.л.зехтин(олио);
3 щипки сол;
300 гр.брашно;

***за соса:

150-200 гр.течен шоколад;
400-500 мл.прясно мляко;

олио за пържене:
захар+ канела за овалване;

Водата,подправена със сол и зехтин оставяме да заври!
Добавяме брашното и енергично бъркаме така че тестото да се отдели от стените на съда.
Тестото изсипваме в голям пош със звездовиден накрайник.
В силно сгорещеното олио шприцоваме дълги ленти тесто.които като придобият златист тен овалваме в захарно канелената смес.
Затопляме млякото и в него добавяме течния шоколад...така приготвяме соса с който поднасяме чуросите!




1 коментар: