КАРТОФЕНИ КРОКЕТИ


продукти:1,500 кг.картофи;2 моркова;4 яйца;сол;1 с.л.черен пипер на зърна(счукан);1 гл.кромид лук;сол;кервиз;
                  олио за пържене;
                  брашно за овалване;
приготовление:Сваряваме обелените картофи и моркови в подсолена вода.
                           Отцеждаме водата и с ръчна преса или вилица ги намачваме (не прецизно).
                           Когато са поизстинали,така че на ме си изгорим ръцете добавяме допълнително сол,счукания пипер и наситнените лук и  кервиз.Чукваме и яйцата.
                            Омесваме картофената кайма и оставяме за двайсетина минути ароматите да се разгърнат.
                           Оформяме крокетите ,потапяме в брашното и пържим в добре загрятата мазнина.
                           Поднасяме със сос според желанието си :)




Коментари

  1. Чудни са станали крокетите, но аз отдавна не съм посещавала твоето местенце Миленка.Изглеждат прекрасно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар