продукти:
1/около 250 гр./ ч.ч.грухана пшеница;
1 щипка сол;
1 каф.ч.кафява-нерафинирана тръстикова захар;
5 с.л.бяла захар;
50 гр.краве масло;
1 каф.ч.нарязани орехови ядки;
150 гр.натурален шоколад;
2 с.л.олио;
Почиствам,измиваме пшеницата и я заливаме с 2 ч.ч.вода и щипка сол.Сваряваме на бавен огън,докато зърната"цъфнат":).
Ако цялата течност е поета от житото/ако не е прецеждаме/пускаме маслото и двата вида захар.Разбъркваме и изсипваме в малка тавичка,заглаждаме и оставяме да изстине.
Ореховите ядки изпичаме на сух тиган.
Шоколадът заедно с олиото се разтапя на водна баня.
Студената пшеница заливаме с шоколада и поръсваме с орехите.
Поднасяме десерта охладен и без да се притесняваме ,че шоколадът се чупи с неправилни форми.....пак е много вкусно :)!
Голяма вкусотия! Не ми е идвало на ум:)
ОтговорИзтриванеМиленка, много добра идея за вкусен десерт!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
ay,ay,prekrasen desert ,nepremenno şte go napravya .
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви :))))))))))))
ОтговорИзтриване