понеделник, 21 ноември 2011 г.

ЗАДУШЕНИ ПЪРЖОЛИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

продукти:

1 кг.вратни свински пържоли;
0,500 кг.моркови;
0,300 кг.кромид-лук;
0,150 кг.гъби;
2 бр.домат;
300 мл.червено вино;
4 ч.л.сол;
2 ч.л.черен пипер;
1 ч.л.кимион;
олио;

Нареждаме пържолките на дъното на по-дълбока тавичка.Пръскаме върху им небрежно ,едро нарязаните зеленчуци:моркови,гъби,лук и домати.
Размиваме подправките/сол,черен пипер и кимион/ във виното и с него заливаме съдържанието на тавичката.Хубавоооо ливваме от олиото.Покриваме тавата с пергамент и печем на 180 градуса за 40-50 мин.

ПАНИРАНО КИСЕЛО МЛЕКО/натюр/

продукти:

0,500 кг.изцедено кисело млеко;
1/2 ч.л. черен пипер;
3 скил.чесън;
1 ч.л.сол;
2 яйца;
олио;
бяло брашно;
царевично брашно;

Овкусяваме млекото със счукания чесън,солта и черния пипер.
Вземаме с лъжичка от млекото,потапяме в бялото брашно,после в разбитите яйца и накрая в царевичното брашно.
Пържим в добре загрятото олио до златисто.

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...