понеделник, 30 септември 2013 г.

СУПА СЪС СВИНСКИ ЕЗИК

продукти:

2 свински езика;
2 бр.морков;
1 главичка кромид;
1/2 ч.ч.кус-кус;
20-30 гр.краве масло;
черен пипер;
сол;
магданоз;

**
застройка:
1 бр.яйце;
1 ч.ч.кисело млеко;

В подсолена вода сваряваме езика с помоща на хермитическа тенджера.Сварения език се обелва и нарязва на ситно.
В тенджерката,в която ще приготвим супата прецеждаме бульона и прибавяме нарязания език.
Пускаме кубчетата морков и кромид.Посоляваме ако е нужно с допълнително количество сол и
варим около 30 мин.,след което във вряшата супа пускаме и кус-куса.След 10 мин.дърпаме съда от котлона и пускаме масълцето.
Застройваме със яйце и кисело млеко.Поднасяме с пресен магданоз.

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...