понеделник, 22 май 2017 г.

ТОРТА "STRAWBERRY WISDOM"

Ето,че се изтъркули още една година и аз макар и в сърцето и душата си "Не",но на години попорастнах....Станах на 45!
Ами какво да кажа?Все един и същ екземпляр си оставам:непокорна,непримирима,любяща,благодарна,добронамерена,бойна,откровена,вярна,наивна,плачеща пред телевизора,танцуваща на подходяща музика(без да има повод :) ),спореща,....абе с две думи "луд"човек! :)
Паля от четвърт и точно толкова ми трябва за да избухна в смях :)
Та така на 21.05.2017-та станах на 45 :)

Автор на фотографиите:Теодора Поптолева


продукти:

***блат:

2 бр.яйца;
100 гр.бадемово брашно;
40 гр.царевично нишесте "Ягода";
100 гр.брашно;
1 ч.ч.захар;

***1-ви крем:

300 гр.млечен шоколад;
60 мл.прясно мляко;

***2-ри крем:

500 гр.ягоди;
300 гр.кисело мляко;
1 ч.ч.кондензирано мляко;
1 ч.ч.заквасена сметана;
2 бр.желатин;

ягоди за аранжиране:
кокос са аранжиране;

50 мл.уиски за сиропиране;

Много добре разбиваме яйцата със захарта.
Добавяме пакетчето,нишесте и двете брашна.
Печем върху намазнена хартия до готовност при температура 160-170С на вентилатор.
Млякото загряваме до завиране.Дърпаме от котлона и разстапяме шоколада,начупен на парченца в него.Прибираме в хладилник ,за да стегне!
Ягодите пасираме в киселото мляко.Разбъркваме плодовата смес с кондензираното мляко и сметаната.Добавяме и разстопеното на водна баня желатинче.
Прибираме крема за 5-10 мин.в хладилника.
Блата напръскваме с уискито,а след това изсипваме и заравняваме шоколадовия крем,а върху него ягодовия.
Отново прибираме формата на хладно!
Когато усетим,че желирането започва,аранжираме с оставените за целта ягоди.
Стените на готовата торта "натупваме" с кокос!
Да Ви е сладко!








СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...