четвъртък, 21 март 2013 г.

РИЗОТО С КИСЕЛО ЗЕЛЕ


продукти:

1 средна кисела зелка;
1 средна глава кромид;
1 ч.ч.ориз"Балдо";
1/2 каф.ч.стафиди;
1/2 каф.л.сол(по желание);
1-2 с.л.сух джоджен;
100 мл.олио;


В подходяща тенджерка загряваме олиото.Прибавяме за 9-10 мин. да се позапържи ситно нарязаното кисело зеле.Прибавяме ориза и лука,нарязан на дребно.Завърнаме няколко пъти сместа и след 3-4 мин.прибавяме стафидите и подправките.Сипваме 3 ч.ч. вода и оставяме ястието да се готви на тих огън като от време на време разбъркваме.

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...