четвъртък, 21 март 2013 г.

РИЗОТО С КИСЕЛО ЗЕЛЕ


продукти:

1 средна кисела зелка;
1 средна глава кромид;
1 ч.ч.ориз"Балдо";
1/2 каф.ч.стафиди;
1/2 каф.л.сол(по желание);
1-2 с.л.сух джоджен;
100 мл.олио;


В подходяща тенджерка загряваме олиото.Прибавяме за 9-10 мин. да се позапържи ситно нарязаното кисело зеле.Прибавяме ориза и лука,нарязан на дребно.Завърнаме няколко пъти сместа и след 3-4 мин.прибавяме стафидите и подправките.Сипваме 3 ч.ч. вода и оставяме ястието да се готви на тих огън като от време на време разбъркваме.

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...