четвъртък, 21 юли 2016 г.

ТОПЛА САЛАТА СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ

 продукти:

200-300 гр.зелен фасул;
1/2 гл.червен лук;
2 с.л.мариновани сушени домати;
1 с.л.зехтин;
20 гр.краве масло;

***дресинг:

2-3 с.л.светъл балсамов оцет;
сол;
чесън;
магданоз;
печени лешници/кайсиеви ядки;

В подсолена,вряща вода  потапяме измития и почистен зелен фасул за 5-6 мин.Ако има конци не се притеснявайте ,а с картофобелачка го обелете по краищата,моят случай бе такъв:)
Загряваме двете мазнини в тиган.Пускаме отцедения зелен фасул и едрите,лучени полумесеци.Разбъркваме за 2-3 мин.и сипваме 2/3 от дресинга за още минутка-две.
Сервираме като допълваме и остатъка от дресинг сосчето!
Тази салата е чудесна и като гарнитура!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...