вторник, 24 септември 2013 г.

СВИНСКИ ГЪРДИ С ЛИМОН


продукти:

1 кг.свински гърди с кост;
2 гл.кромид;
2 лимона;
сол;
черен пипер;
червен пипер;
кимион;

Хубаво натъркваме месото с единия лимон.Подправяме месото с микса от червения,черния пипер,кимиона и солта.Оставяме за час-два в хладилник.


Нарязваме лука на едро,а втория лимон на филийки и с тях застиламе дъното на тавичката.
Поставяме месото върху зеленчуковата подложка.Поливаме с 200 мл.вода,покриваме ястието с алуминиево фолио и печем на 180С.Проверяваме готовността на месото и 10 мин.преди да го извадим от фурната запичаме без фолио.

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...