вторник, 24 септември 2013 г.

СВИНСКИ ГЪРДИ С ЛИМОН


продукти:

1 кг.свински гърди с кост;
2 гл.кромид;
2 лимона;
сол;
черен пипер;
червен пипер;
кимион;

Хубаво натъркваме месото с единия лимон.Подправяме месото с микса от червения,черния пипер,кимиона и солта.Оставяме за час-два в хладилник.


Нарязваме лука на едро,а втория лимон на филийки и с тях застиламе дъното на тавичката.
Поставяме месото върху зеленчуковата подложка.Поливаме с 200 мл.вода,покриваме ястието с алуминиево фолио и печем на 180С.Проверяваме готовността на месото и 10 мин.преди да го извадим от фурната запичаме без фолио.

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...