сряда, 21 май 2014 г.

Ееее,ееее......и съм на 42:))) ПОЧЕРПЕТЕ СЕ С ПАРЧЕНЦЕ ТОРТА"ТРОЕН ШОКОЛАД"

Удоволствие за мен е да Ви почерпя всички вас за рождения си ден!
Бъдете живи и здрави!Радвам се на Вашите  гостувания и мнения!
Да Ви е сладко!

продукти:
***за блат:

500 гр.чаени бисквити:
250 гр.краве масло;

***бял шоколадов крем:

200 гр.бял шоколад;
200 мл.течна сметана;
200 мл.прясно мляко;
1 желатин;

*** крем млечен шоколад:

200 гр.млечен шоколад;
200 мл.прясно мляко;
200 мл.течна сметана;
1 желатин;

***крем черен шоколад:

200 гр.черен шоколад;
200 мл.течна сметана;
200мл.прясно мляко;
1 желатин;

100 гр.шоколад за украса;

Натрошаваме бисквитките и ги объркваме хубаво с разтопеното масло.Изсипваме бисквитената смес в тортена форма и хубаво притискаме.
Започваме с приготвянето на кремчетата като първо накиснем желатина в три купички с по около 50 мл.студена вода.
Начупваме белия шоколад в сметаната и го разтапяме на водна баня като се стараем водата да не завира.Дърпаме от огъня и прибавяме прясното мляко .Хуууубавооооо разбъркваме и прибавяме на тънка струйка разтопения на водна баня желатин.прибираме за 30-40 мин.в хладилник.
По същи я начин приготвяме кремчетата с млечния и черния шоколад.
Когато шоколадовите смеси започнат да се желират започваме да оформяме десерта като с голяма лъжица редуваме кремовете върху бисквитения блат:бял крем,върху него черен крем,в средата му кафяв крем.....И пак бял,черен,кафяв.....Така получаваме прекрасна шарка.
прибираме тортата в хладилник за 5-6 часа и преди поднасяне я украсяваме с шоколадови стърготини.




"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...