четвъртък, 20 декември 2012 г.

КЕБАП С ЕЗИК



продукти:

500-600 гр.свински език/предварително сварен/;
800 гр./1 буркан/домати консерва;
1 гл.кромид;
3 скил.чесън;
1 с.л.червен пипер;
1 с.л.брашно;
1 с.л.сол;
1 ч.л.захар;
1/2 ч.л.черен пипер;
3-4 бахара;
2 дафинови листа;
50-60 мл.олио;


Нарязваме лука и чесъна на дребно.Запържваме лука и чесъна за 4-5 мин.и изсипваме пасираните домати и 150 мл.вода/бульон/.Посоляваме със солта и захарата,пускаме бахара и дафиновите листа.Прибавяме нарязания език.Когато количеството течност е спаднала на 1/2 изсипваме размитото във вода брашно и червен пипер.Оставяме за още 10-на минутки и изключваме котлона.Поръсваме с черно пиперче.

Гарнитурата на кебапа:

БЯЛ ОРИЗ С ПРАЗ

продукти:

1 ч.ч.бял ориз"Балдо";
1/2 стрък праз/зелената част/;
3-4 с.л.олио;
1/2с.л.сол;
магданоз;

В сгорещеното олио завъртаме за 2-3 минути наситнения праз и ориза.Заливаме с 3 ч.ч.вода,посоляваме и оставяме на тих огън да се задуши оризчето.
Готовата гарнитура объркваме с пресен магданоз.


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...