петък, 22 март 2013 г.

ТЕЛЕШКИ ПАНТОФИ


продукти:

500 гр.телешка кайма;
150-200 гр.грах-консерва;
3-4 с.л.лютеница;
1 яйце;
50 гр.кашкавал;
4 с.л.олио;
сол;
черен пипер;

Омесваме каймата с яйцето и подправките.
Оформяме две леко елепсовидни кюфтета,които поставяме в тавичка ,постлана с домакинска хартия.Оформяме ги като гнезда и във вдлъбнатината разпределяме объркания с лютеницата грах.

Поливаме с по две лъжички олио всяка порция и печем на 180С.Готовите пантофи поръсваме настърган кашкавал и прибираме в топлата фурна.

ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...