петък, 22 март 2013 г.

ТЕЛЕШКИ ПАНТОФИ


продукти:

500 гр.телешка кайма;
150-200 гр.грах-консерва;
3-4 с.л.лютеница;
1 яйце;
50 гр.кашкавал;
4 с.л.олио;
сол;
черен пипер;

Омесваме каймата с яйцето и подправките.
Оформяме две леко елепсовидни кюфтета,които поставяме в тавичка ,постлана с домакинска хартия.Оформяме ги като гнезда и във вдлъбнатината разпределяме объркания с лютеницата грах.

Поливаме с по две лъжички олио всяка порция и печем на 180С.Готовите пантофи поръсваме настърган кашкавал и прибираме в топлата фурна.

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...