петък, 22 март 2013 г.

ТЕЛЕШКИ ПАНТОФИ


продукти:

500 гр.телешка кайма;
150-200 гр.грах-консерва;
3-4 с.л.лютеница;
1 яйце;
50 гр.кашкавал;
4 с.л.олио;
сол;
черен пипер;

Омесваме каймата с яйцето и подправките.
Оформяме две леко елепсовидни кюфтета,които поставяме в тавичка ,постлана с домакинска хартия.Оформяме ги като гнезда и във вдлъбнатината разпределяме объркания с лютеницата грах.

Поливаме с по две лъжички олио всяка порция и печем на 180С.Готовите пантофи поръсваме настърган кашкавал и прибираме в топлата фурна.

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...