сряда, 10 септември 2014 г.

ЗЕЛЕН ФАСУЛ С КАРТОФИ


 продукти:

500 гр.зелен фасул;
500 гр.картофи;
3-4 бр.домати;
1 бр. червена чушка;
1 гл.кромид лук;
1-2 стр.кервиз;
1-2 стр.джоджен;
олио;
сол;
черен пипер;

магданоз;

Почистваме зеления фасул и го задушаваме в малко подсолена вода и олио за 20-30 мин.,след което прибавяме едро нарязаните ,обелени картофи за още 5 мин. задушаване.Прибавяме нарязаната чушка и наситнения кромид разбъркваме и след 2-3 завъртания на зеленчука сипваме и нарязаните(настърганите) домати.Побавяме малко допълнително вода(количеството е на око,но яз готвя тази гозба гъстичка),Поръсваме с половината от джоджена,червен пипер и кервиза.Оставяме да си къкри и готовото ястие поднасяме останалия джоджен и обилно поръсваме с прекрасния магданоз.....
Да Вие сладко!





СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...