понеделник, 9 февруари 2015 г.

ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗАДУШЕНИ СЪС СВИНСКИ КЪСЧЕТА


продукти:

600 гр.свински бут;
500 гр.консерва зелен фасул;
1-2 стр.праз лук;
2-3 скил.чесън;
3-4 сушени домати;
5-6 копърови зърна;
сол;
черен пипер;

олио;

Свинския бут нарязваме на средни късчета,които слагаме в тенджерката,посоляваме и го заливаме с 1 ч.ч. вода.Изсипваме и олиото,което сме  определили(аз сипах около 50 мл.).Когато месото е омекнало,а течността е почти извряла пробавяме зеления фасул,маринованите домати,чесновите скилидки и едро нарязания праз.задушаването продължава още десетина минутки.Поръсваме с копъра и черния пипер.



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...