вторник, 11 ноември 2014 г.

СВИНСКИ ПАЙ В САЧ


продукти:

около 1 кг.картофи;
500-600 гр.свинска плешка(без кост);
500-600 гр.гъби"Печурка";
50 гр.краве масло;
2 гл.кромид лук;
100 мл.доматен сок;
2 с.л.сух джоджен;
черен пипер;
сол;
олио;

5-6 с.л.кисело млеко;
1 бр.яйце;
50 гр.кашкавал;

В подсолена вода и в хермитическа тенджера сваряваме месото и почистените и нарязаните гъби.
Запазваме прецедения бульон и в него сваряваме обелените картофи,които заедно с малко бульон,маслото и солчица намачкваме с ръчна преса на пюре.
В малко загрято олио задушаваме накъсаното сврено свинско,нарязания на едро кромид лук,гъбите и доматения сок.Овкусяваме с черен пипер и джоджен.
Разпределяме картофеното пюре по дъното на сача и го покриваме с месно гъбената ,ароматна смес(ако ни е останало сокче го изливаме и него).
Запичаме за 15-20 мин.на 170С и заливаме със сместа от киселото млеко,яйцето и кубчетата кашкавал.Връщаме за още десетина минутки във фурната.
Да Ви е сладко!





СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...