вторник, 22 май 2012 г.

ЗЕЛЕНЧУЦИ В ПЕРГАМЕНТ



продукти:

1.500 кг.пресни картофи;
3 бр.моркови;
1 глава лук;
0,500 кг.гъби"Печурка";
2 бр.чушки "Севрия";
125 гр.краве масло;
1 с.л.сол;
1 с.л.ронена чубрица;
1 ч.л.зеленчукова подправка;
1 ч.л.сух босилек;

Измиваме картофите и цели ги объркхваме с нарязаните/на едро/ чушки,моркови и лук.Прибавяме целите гъби и подправките.Объркваме ги хубаво,за да се разпределят равномерно подправките и изсипваме в дълъг лист хартия,който предварително сме поставили в тавата.

Разпределяме маслото върху зеленчуците и затваряме хартията с помоща на клечки за зъби.
Печем за около 50 мин.на 180С.


МАСЛЕНИ, ОВЕСЕНИ БИСКВИТКИ С ЦВЕТЯ

състав:150гр.меко, краве масло;2 жълтъка; 100 гр.пудра захар;~150гр.фини,овесени ядки;~100гр.брашно;2с.л.пресно млеко(сметана) аранжира...