вторник, 22 май 2012 г.

ЗЕЛЕНЧУЦИ В ПЕРГАМЕНТ



продукти:

1.500 кг.пресни картофи;
3 бр.моркови;
1 глава лук;
0,500 кг.гъби"Печурка";
2 бр.чушки "Севрия";
125 гр.краве масло;
1 с.л.сол;
1 с.л.ронена чубрица;
1 ч.л.зеленчукова подправка;
1 ч.л.сух босилек;

Измиваме картофите и цели ги объркхваме с нарязаните/на едро/ чушки,моркови и лук.Прибавяме целите гъби и подправките.Объркваме ги хубаво,за да се разпределят равномерно подправките и изсипваме в дълъг лист хартия,който предварително сме поставили в тавата.

Разпределяме маслото върху зеленчуците и затваряме хартията с помоща на клечки за зъби.
Печем за около 50 мин.на 180С.


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...