събота, 14 юни 2014 г.

ШАРЕНО ПИЛЕШКО

Всички сигурно сте"ЗА",че в горещините е престъпно да се въртим много-много около печките...,а и принципно вкусът на яденето не зависи от времето за готвене:)))))!Та такааа предходната рецепта и тази,която след няколко реда ще представя  са от типа "Бързи!Лесни!Вкусни!"(:))Бас хващам,че Ви подсетих за "Бързи!Смели!Сръчни!")


продукти:

300-400 гр.пилешко месо;
500 гр.пилешки воденички;
500 гр.бял кромид;
100 гр.зелена чушка;
100гр.моркови;
1 бр.домат;
олио;

сол;
махлеб;
мащерка;
черен пипер;

кашкавал/моцарела;
магданоз;

Пилешкото и воденичките предварително са сварени:)!
Нарязваме лука на полумесеци и ги изсипваме в по-дълбок тиган,чието дъно сме покрили с олио.Към лука прибавяме нарязаните на едро чушка и моркови.За 5-10 мин.запържваме зеленчука.Посоляваме и овкусяваме с махлеб,мащерка и черен пипер(който ако преценим може да бъде на зърна).Нарязания на дребно домат,накъсаното пилешко и воденичките също вече са в съда.Сипваме 1 каф.ч. водичка,похлупваме и изчакваме течността да се редуцира.
Поднасяме с настърган кашкавал;накъсана моцарела или с двете поръски.
Поръсваме с пресен магданоз.



ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...