сряда, 18 юни 2014 г.

МАРИНОВАН ПАТЛАДЖАН СЪС СИРЕНЕ


продукти:

патладжан;
бяло саламурено сирене;
чесън на прах;

***марината:

1/2 голяма глава бял кромид;
5 скил.чесън;
30 мл.олио;
20 мл.соев сос;
зелен копър/сух копър;
сол;

Измития паtладжан нарязваме на дълgи филии,които са с ориентировъчна дебелина 0,5 см..
Хубаво объркваме патладжаните с маринатата и прибираме за два часа в хладилник.
Печем патладжанeните филета на сух тиган.
Готовите зеленчукови филийки поръсваме със сухия чесън.В единия край слагаме сиренце и завиваме стегнати рулца.



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...