петък, 24 юли 2015 г.

САРМИ С ТЕЛЕШКА КАЙМА И МАНГОЛД


продукти:

листа манголд;
400 гр.телешка кайма;
1 ч.ч.булгур;
1 гл.(малка)кромид лук;
1ч.л.доматено пюре;
1/3 вр.магданоз;
50-60 мл.олио;
сол;
черен пипер;
сух джоджен;



****за красатия сос:

сок на 1 лимон;
1/3 вр.магданоз;
ядките на 5-6 ореха;
4 скил.чесън;
30 мл.олио;
сол;

Каймата омесваме с ситно нарязаните лук и магданоз.Прибавяме почистения и измит булгур,половината олио и подправките.Омесваме плънката(аз го правя с ръка).
Листата ма манголда потапяме за минутка-две във вряща вода,след което потапяме в студена.
Оформяме стегнатите сармички като не късаме листата ,тези сарми не е нужно да са дребнички.
Поливаме с останалата мазнина и заливаме с вода и покриваме с обърната чинийка.
Сваряваме прекрасните пашкулчета като през това време приготвяме и соса,който от своя страна се приготвя само с натискането на бутончето на блендера ,в който предварително сме сложили нужните продукти.
Сервираме сармичките гарнирани с красат сос!
Ще Ви се усладят,сигурна съм!




"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...