петък, 24 юли 2015 г.

САРМИ С ТЕЛЕШКА КАЙМА И МАНГОЛД


продукти:

листа манголд;
400 гр.телешка кайма;
1 ч.ч.булгур;
1 гл.(малка)кромид лук;
1ч.л.доматено пюре;
1/3 вр.магданоз;
50-60 мл.олио;
сол;
черен пипер;
сух джоджен;



****за красатия сос:

сок на 1 лимон;
1/3 вр.магданоз;
ядките на 5-6 ореха;
4 скил.чесън;
30 мл.олио;
сол;

Каймата омесваме с ситно нарязаните лук и магданоз.Прибавяме почистения и измит булгур,половината олио и подправките.Омесваме плънката(аз го правя с ръка).
Листата ма манголда потапяме за минутка-две във вряща вода,след което потапяме в студена.
Оформяме стегнатите сармички като не късаме листата ,тези сарми не е нужно да са дребнички.
Поливаме с останалата мазнина и заливаме с вода и покриваме с обърната чинийка.
Сваряваме прекрасните пашкулчета като през това време приготвяме и соса,който от своя страна се приготвя само с натискането на бутончето на блендера ,в който предварително сме сложили нужните продукти.
Сервираме сармичките гарнирани с красат сос!
Ще Ви се усладят,сигурна съм!




СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...