вторник, 17 май 2016 г.

ПЪЛНЕН ПЕТЕЛ С ГЪБИ И СТАФИДИ


продукти:

1 петел;
1 ч.ч. ориз;
1 вр.пресен лук;
300 гр.консерва пържена манатарка;
500 мл.бира;
1 ч.ч. сушени гъби(микс);
1/3 ч.ч.стафиди;
3-4 стр.джоджен;
бял пипер;
сол;

50мл,олио;
80-100 гр.краве масло;

Петелът ,разбираемо не е жив...:)!
Накисваме сушените гъбки за половин час във вода.
Осоляваме го от вън и от вътре И започваме да сътворяваме вкусната плънка.
В дълбок тиган загряваме олиото с 1/3 от кравето масло.Към загрятат мазнина  добавяме гъбите и  лука,ситно нарязан.добавяме стафидите и ориза.След 2-3 минутки сипваме 1 ч.ч.вода.Посоляваме със сол и пипер и подправяме с джоджена.
Пълним птицата и заливаме с бирата.Омазваме петльо с масло и покриваме с фолио.
Печем на 180С под фолио за около 2 часа.Отвреме на време поливаме със сосче месото.
Преди да изключим фурната махаме алуминиевата завивка ,за да придобие "здравословен" загар петлето.




ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...